Rapiditate si Responsabilitate

Verificare ITP

Nu stii cand expira ITP-ul? Verificare Valabilitate ITP - Verifica la RAR daca Inspectia Tehnica Periodica a masinii tale este valabila!

Registrul Auto Roman ofera posibilitatea de a verifica daca inspectia tehnica periodica a masinii dumneavoastra este valabila - daca a fost inregistrata in baza de date.

Daca sunteti sigur ca ITP-ul a fost corect efectuat intr-o statie autorizata de R.A.R. pentru aceasta activitate si totusi nu va regasiti in baza de date, completati un formular de sesizare. Pentru a evita astfel de situatii, nu lasati diferite persoane binevoitoare sa va "rezolve" aceasta problema ( de cele mai multe ori aceste ITP-uri sunt false ), cel mai bine mergeti personal la o statie ITP autorizata, ocazie cu care veti afla si daca masina are eventuale probleme.

PENTRU A CONSULTA BAZA DE DATE A R.A.R. click AICI

Obligaţia efectuării inspecţiilor tehnice periodice precum şi a respectării periodicităţii acestora în funcţie de categoria vehiculului, revine deţinătorului legal al acestuia.

Termenul pentru efectuarea primei inspecţii tehnice periodice se socoteşte de la data primei îîmatriculări, iar pentru următoarea inspecţie tehnică periodică, de la data celei precedente.

Vehiculele noi, înmatriculate pentru prima dată în România, nu se regăsesc pe link-ul "Verificare ITP" deoarece acestea nu au fost supuse unei inspecţii tehnice periodice.

Actualizarea bazelor de date ce furnizează informaţiile disponibile pe site se efectueaza periodic. Bazele de date ale R.A.R. ce cuprind vehiculele cu inspecţia tehnică periodică în termen de valabilitate sunt actualizate la un interval mult mai scurt de timp.

Programează-te rapid!
Suna acum:
0770.410.012